Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concursul de educație rutieră ”Suntem mici, dar circulăm corect”
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 22 Mai 2024

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare se implică an de an în derularea celui mai important concurs de educație rutieră din județ destinat preșcolarilor „Suntem mici, dar circulăm corect!”, aflat în acest an la cea de a XV-a ediție.

Inițiativa aparține  Grădiniței cu Program Prelungit 14 Mai din municipiul Satu Mare, iar pentru buna organizare a probelor de concurs au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de siguranță școlară și de prevenire din IPJ Satu Mare, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Concursul are în mod tradițional două faze, una locală desfășurată în Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad și una județeană, la care participă echipajele de copii clasate pe primele 3 locuri la fazele locale.

În cursul zilei de 21 mai, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit 14 Mai din municipiul Satu Mare, a avut loc faza locală, a concursului  „Suntem mici, dar circulăm corect!”.

La concursul organizat au participat un număr de 13 echipaje de preșcolari, care au reprezentat cele 11 grădinițe înscrise la concurs. Polițiștii de siguranță școlară și de prevenire, alături de reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, prof. Ardelean Maria, inspector școlar pentru învățământ preșcolar, au jurizat cunoștințele copiilor în materie de educație rutieră, dovedite prin parcurgerea unei probe teoretice și a unei probe practice.

Scopul unui astfel de concurs este de a îmbogăți cunoștințele preșcolarilor în materie de circulație rutieră, în calitatea lor de pietoni, bicicliști sau pasageri.

Juriul a avut misiunea, deloc ușoară, de a stabili și un clasament, după cum urmează:

Locul 1 – Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată

Locul 2 - Grădinița cu Program Prelungit nr.11

Locul 3 - Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai- Structura Botizului

Totodată, a fost acordată și o mențiune Grădiniței cu Program Prelungit Medieșu Aurit.

Echipajele premiate  vor reprezenta zona Satu Mare la faza județeană programată pentru data de 28 mai 2024.

456 vizite
Distribuie pe